Lefsebakeriet

Eikjetunet Lefsebakeri er ei nyleg oppstarta bedrift. Me ynskjer å føre vidare ein gamal bakstetradisjon. Verksemda er lokalisert i den nyleg restaurerte grindverksbygget “Larsaskykkja” midt i det gamle matlagingsmiljøet på garden. Det unike med Lefsebakeriet er den autentiske vedfyrte baksteomn. Her vert lefsene steikt over open eld, noko som gir krotakakene den særskilte eldhussmaken.

"Bakstekånene"

Dei som bakar er Ingebjørg Grøtt og svigermor Signe. Signe tar rolla som mentor for satsinga på garden. Ho har stor kompetanse i tradisjonsmat og driver med demonstrasjon og formidling av bakstetradisjon på Hardanger Folkemuseum. Ho er kjent i Hardanger for sine potetkaker, mjølkekaker og krotakaker. Ho leverar kaker til kundar i Hardanger og Bergen, til salgsmesser, gardsbutikkar og til Frode Aga sin restaurant på Geilo.

Lefsene får en og kjøpt i flere butikker i Hardanger og direkte fra garden.

Ingebjørg ynksjer å videreføre bakstetradisjonen på en autentisk men og moderne måte:

Lefsene lages etter gode tradisjonelle oppskrifter med naturlige råvarer av høy kvalitet og uten kunstige tilsettnigsstoffer. Den dyktige bakstekjerringa fra gamle tider ble erstattet av en moderne kjevlemaskin, men ellers er våre hjemmelagete kaker ekte handverk og levende tradisjon.

Bakeriet gjennom døraBakeriet kjøkkenetBakeriet ut ifraBakeriet ut ifraBakeriet utsida