Krotakaker

“Krotakaker” , “Hardingkaker”eller Gleseldkaker er tunne, sprøe tradisjonslefser fra Hardanger. På Eikjetunet Lefsebakeriet steiker me kakene på gamelt vis i vedfyrt baksteovn på ei helle og over open eld. Orreveden gjer kakene den nydelige, særskilte eldhussmaken.

Namnet krotakake kjem frå eit spesielt kjevle ein brukar, som gir baksten sitt unik utsjåande og jamne heving. Hardingakake kjem av at dei kjem frå Hardanger frå gamalt av. Krotakakene er tørre og held seg i mange månader, om ein lagrar dei på ein luftig og tørr plass.

Bløyting av krotakake: Det er mest vanlig å bløyte kakene før dei vært påsmurt. Dei smakar godt med smør og sukker eller brunost. Ellers er det berre fantasien som stoppar kva dei kan brukast til.

Slik gjer du: Skyll den tørre krotakaka med kaldt vann under springen og la vannet renne godt av. Legg den på bordet i et rent kjøkkenhåndkle og la lefsene ligge i ca. 10 minutter til dei er mjuke.

Bestilling Tel.: 975 40 980
Epost: info@eikjetunet.no
Salgsteder

Jondal: Spar, Blomsterkroken
Øystese: Felleskjøp
Herand: Krambua
eller direkte fra gården

Inhold: rugmel, hvetemel, vann, salt, gjær       Holdbar: inntil ett år